radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » Malgrat gasta 40 mil€ en un any per netejar grafits

Malgrat gasta 40 mil€ en un any per netejar grafits

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 638 0

L’Ajuntament de Malgrat va gastar l’any passat més de 40mil euros en netejar les pintades de façanes d’edifici públics, senyalització viària, contenidors, mobiliari urbà, espais verds i zones de jocs infantils, així com dels passos subterranis.

Aquesta xifra suposa un augment de 75% respecte un any abans, quan la despesa va ser de 23 mil€.

A banda, es van destinat uns 7 mil€ a reparar desperfectes ocasionats pel vandalisme sobre elements públics urbans.

Els espais verds i les àrees de joc van ser dels més perjudicats per aquests actes incívics, així com els passos subterranis i també les façanes d’edificis públics.

Per altra part, la Policia Local va tramitar 18 infraccions per pintades, menys que l’any 2014, que van ser 28.

L’alcalde de Malgrat , Joan Mercader, ha explicat que “treure els grafitis d’espais públics té un cost molt elevat, i que cal comptar que també se’n fan en edificis privats. Per això l’alcalde ha fet una crida a la gent afectada per les pintades perquè ho denunciïn. Mercader explica que s’ha d’enganxar els autors de les pintades in fraganti i que a més, l’alcalde recorda que habitualment la justícia és laxa amb els menors.

L’any 2014, Malgrat va iniciar una campanya pedagògica amb xerrades i tallers amb la finalitat d’aconseguir un espai públic millor.

La intensió era evitar aquestes pintades a partir d’uns projectes educatius i divulgatius per dissuadir als joves de fer grafits a l’espai públic.

L’ordenança municipal tipifica de greu o molt greu fer pintades en zones visibles des de la via pública. Això implicaria sancions que oscil•len entre els 200 i els 600 segons la normativa.