radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Home Comarcal Nylstar aplica des d’avui un nou ERO de 4 mesos a la majoria de la plantilla

Nylstar aplica des d’avui un nou ERO de 4 mesos a la majoria de la plantilla

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 624 0

Ara fa dues setmanes, la direcció de la companyia, que fil de niló per a la indústria tèxtil i del calçat, va presentar un ERO temporal que preveia enviar a l’atur 175 dels 260 empleats actuals durant un màxim de quatre mesos.
L’empresa sosté que es veu obligada a paralitzar la producció per substituir la caldera principal de vapor que dóna energia a la planta. Les obres han de substituir-la per dues calderes més petites i evitar problemes d’emissions.

Després de dues setmanes de negociacions, direcció i comitè han arribat a un acord que permetrà tirar endavant l’expedient. De fet, la producció a Nylstar ja s’ha aturat. L’ERO es començarà a aplicar des d’avui i s’allargarà fins al 10 de juliol.

Durant aquest període, l’expedient no afectarà tots els treballadors per igual, sinó que s’aplicarà de forma esglaonada. Aquells qui s’estaran més temps a l’atur (probablement, els quatre mesos) seran el gruix de la secció de filatures. Més endavant, hi haurà una segona tongada d’afectats, també de la mateixa secció, que ara es quedaran a planta per acabar treballs que han quedat pendents. Per últim, l’ERO també afectarà el personal d’administració i oficines.
El secretari general de la Federació d’Indústria de la UGT a les comarques gironines, Gabriel Tejada, explica que, entre d’altres, l’acord amb la direcció preveu que Nylstar complementi la prestació d’atur que rebran els treballadors mentre estiguin d’ERO. A més, l’empresa també s’ha compromès a no pagar cap hora extraordinària als empleats que vagin a planta ni tampoc a contractar ningú mitjançant ETT.

Aquest ERO arriba, justament, quan la tèxtil de Blanes ja n’està aplicant un altre. En aquest cas, l’expedient es va acordar a finals del 2015, afecta 34 treballadors i té una durada de 2 anys.

Tot plegat fa temer als treballadors pel futur de la planta a Blanes.