radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Policial - Judicial Detingudes 17 persones d’una xarxa criminal serbia a Blanes, Tordera i Lloret

Detingudes 17 persones d’una xarxa criminal serbia a Blanes, Tordera i Lloret

COMPARTEIX-HO
, / 546 0

La policia estatal ha desarticulat una xarxa de delinqüents serbis que estaven gestant una estructura criminal i volien establir-se a Catalunya. L’operatiu coordinat amb les policies de la República Txeca i Sèrbia s’ha saldat amb 25 detinguts, 19 d’ells a l’Estat. Els delinqüents fugien de la policia txeca per la seva suposada implicació en un doble assassinat per tràfic de drogues. Els arrestats buscaven zones residencials poc concorregudes i d’alt poder adquisitiu per instal·lar-hi plantacions de marihuana i finançar així altres activitats criminals. La investigació va portar la policia fins a Lloret de Mar, Blanes i Tordera.
A les comarques gironines van localitzar un dels cervells del grup, buscat a diversos països europeus i amb antecedents per homicidi i tràfic de drogues. La investigació va començar l’abril passat quan els investigadors de la policia van rebre una alerta de les autoritats sèrbies comunicant que uns delinqüents dedicats a cometre robatoris, extorsions i tràfic de drogues a la ciutat de Novi Sad s’haurien traslladat a l’estat espanyol.
La policia va obrir una investigació i van localitzar un dels principals responsables de l’organització criminals a les comarques gironines. El delinqüent està buscat a diversos països europeus i té antecedents a Sèrbia per homicidi, tràfic de drogues, lesions i tinença il·lícita d’armes.

L’operatiu policial, format per més de 200 efectius i també agents de la República Txeca, Sèrbia i l’Europol, ha acabat amb 25 detinguts, 17 d’ells arrestats a les localitats catalanes de Lloret de Mar, Blanes i Tordera i dos detinguts a Sevilla. En el moment de la detenció, alguns duien passaports, cartes d’identitats i carnets de conduir falsos.

Els agents han fet 12 registres (onze a Catalunya i un a Sevilla) on han intervingut 54.900 euros en efectiu i 2.524 plantes de marihuana així com estris i material per al cultiu de la droga. En paral·lel, han fet sis registres ala República Txeca on s’han desmantellat quatre punts de cultius i han intervingut 12.500 euros.