radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Blanes enceta el procés dels seus primers pressupostos participatius

Blanes enceta el procés dels seus primers pressupostos participatius

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 750 0

Aquest any la ciutadania escollirà directament el destí de 315 mil €. Ho farà a partir dels pressupostos participatius que tot just ara han començat el procés.

Dimarts es va fer la primera reunió de treball en la qual els representants de les forces polítiques municipals es van comprometre a presentar propostes sobre els tipus d’actuacions que es faran, els criteris de distribució a seguir, la divisió territorial del municipi i la validació dels imports.
La proposta de realitzar uns pressupostos participatius per primera vegada a Blanes va sorgir d’una moció de la CUP aprovada el passat mes de novembre amb l’abstenció dels dos regidors de Ciutadans. Posteriorment, en el ple del mes de desembre es van aprovar els pressupostos municipals per al 2016 que incloïen una partida de 315.000 euros destinada a inversions en els barris.
A Blanes hi ha 25 associacions de veïns i 17 locals on podrien realitzar-se les assemblees participatives que acabaran decidint el destí d’aquests diners.

Segons el consistori els pressupostos Participatius tene per objectiu aconseguir la participació ciutadana, la cohesió social i la solidaritat entre els barris.
A diferència d’altres municipis on ja fa temps que es porta a terme aquesta iniciativa i on s’atorguen tres vots a les entitats veïnals per donar-los major visibilitat, a Blanes cada ciutadà serà igual a un vot. Prenent com a base les demandes de les associacions de veïns locals que arriben a l’Ajuntament, així com els temes més comuns que es vehiculen a través del Servei de Línia Directa al consistori, les propostes que es podrien incloure al pressupost participatiu podrien girar al voltant de cinc grans temàtiques: realitzar millores a la via pública; reposició d’elements urbans; rehabilitació i/o millora de parcs i equipaments públics; salubritat i civisme; i seguretat ciutadana.