radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Medi Ambient Segona reunió amb particulars per ensenyar a fer autocompostatge a casa

Segona reunió amb particulars per ensenyar a fer autocompostatge a casa

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 630 0

L’àrea de medi ambient de l’Ajuntament va fer ahir una xerrada informativa per tal d’explicar els avantatges de l’auto-compostatge.

La idea és que els particulars que ho vulguin puguin utilitzar les restes vegetals del jardí, el pati o les restes d’orgànica, com ara les restes de verdura o fruita per tal d’obtenir-ne un compost que pot utilitzar-se  com adob per les plantes.

Sessió informativa d'ahir. Ajuntament de PLF

Sessió informativa d’ahir. Ajuntament de PLF

Ja al maig de l’any passat es va fer un curset de 2 hores i ahir es va fer la xerrada  informativa sobre quin és el procediment per poder fer compost a casa d’una manera senzilla.

L’any passat ja es va posar en marxa l’experiència de crear una xarxa de compostadors. Aquests usuaris se’ls va regalar un compostador per a cases particulars, que facilita la feina per tractar aquestes restes. 6 mesos després ja es té a punt l’adob per fer-lo servir al propi jardí. El tècnic de Medi Ambient de PLF, Oriol Bassa, explica que en breu l’Ajuntament també oferirà el servei de biotrituradora per poder tractar les restes de poda.

L’ajuntament fa temps que aposta per l’autocompostatge i vol fomentar-lo amb una reducció del 15% de la taxa d’escombraries a aquells que puguin demostrar que fan compost a casa seva. Un descompte d’acord amb la reducció d’escombraries que genera una família que fa autocompostatge. Aquesta fiscalitat verda es fa des de fa un temps al nostre municipi. Bassa creu que PLF és un poble ideal per fer compostatge, ja que la majoria del parc d’habitatge local està composat per cases amb jardí i espai suficient.

La d’ahir va ser la segona sessió informativa per aprendre a fer compostatge, i no es descarten noves trobades per tal d’explicar el funcionament d’aquesta tècnica que transforma els residus en adob domèstic.