radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home General El govern de PLF demana que no es polititzi les processons amb els exlegionaris

El govern de PLF demana que no es polititzi les processons amb els exlegionaris

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 650 0
Palafolls. Imatge captada del Youtube de la desfilada per Setmana Santa dels Legionarios pel barri de Sant Lluís La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios Careto: No Foto: Captura Youtube/Amaral 907#Maria Teresa Marquez

Els legionaris, amb fusells simulats, pels carrers del barri al 2014

Aquest vespre l’Ajuntament de PLF té una nova sessió plenària. Hi ha 9 punts a l’ordre del dia, un d’ells el corresponent a les mocions. Oficialment n’hi ha 2 presentades per Iniciativa i C’s sobre l’autoconsum i sobre la creació d’un protocol  per detectar problemes amb la identitat sexual en infants i joves, Segons ha pogut saber aquesta emissora, el govern presentarà una moció en caràcter d’urgència per denunciar la voluntat d’aprofitar políticament les processons religioses al nostre poble.

La moció recorda que PLF és un poble de convivència, respecte, solidaritat i construcció social i acusa de voler camuflar com a acte religiós una desfilada paramilitar dels exlegionaris pels carrers del municipi.

El text defensa la realització de processons religioses, si així ho demanen les entitats, la parròquia o els veïns, però creu que la processó organitzada per la Confraria de Palafolls vol amagar altres intencions polítiques. Molts dels membres fundadors de la Confraria  estan vinculats al PP i van participar de les llistes dels populars a les passades eleccions municipals.

Davant d’això el text demana mostrar la repulsa a la desfilada dels legionaris i de qualsevol intent de tenyir d’ideologies d’extrema dreta les processons religioses. També demana desautoritzar la desfilada i enviar l’acord al Departament de Governació, els Mossos i a la parròquia, per tal que les institucions 9implicades en la seguretat estigui al cas de la decisió de l’Ajuntament.

La moció assegura que vol defensar l’espai públic de PLF com a espai de convivència i trobada per potenciar la cultura de la Pau.

El ple començarà a les 8 del vespre, en directe per RP