La remodelació d’un carrer de Malgrat opta a un premi d’arquitectura i urbanisme

carrer Segre de Malgrat. Ajuntament Malgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El projecte de remodelació del carrer del Segre, al costat del Centre Cívic del Castell, és candidat a un dels premis de la “13a Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo”, que promou el Ministeri de Foment.

La via té un fort pendent, d’un 20%, i  es va decidir reformar a partir d’un taller participatiu. La intenció del projecte era difuminar i integrar els espais destinats per als vianants i als vehicles, donant prioritat a l’espai a les persones, creant una plataforma única i  incorporant arbres, bancs i pèrgoles.

En la baixada es van crear petites places i es va utilitzar la pintura vermella com a senyalització i també com a element diferenciador del carrer.

carrer Segre de Malgrat. Ajuntament Malgrat
carrer Segre de Malgrat. Ajuntament Malgrat

De fet la disposició dels elements decoratius i el mobiliari urbà alliberen la calçada de vehicles, i alhora ajuden a marcar els recorreguts,  i a crear espais de trobada i de descans a mig camí. La idea d’aquesta col·locació dels arbres en ziga zaga és obligar els conductors a reduir la velocitat.

Les obres del carrer del Segre es van enllestir al maig de 2014 i van costar uns 60 mil€.

En aquests moments, l’Ajuntament porta a terme, amb alguns retards, les obres de remodelació dels carrers Montnegre, Tordera i Montseny, que tindran la mateixa estètica, ja que formen part del mateix projecte, inclòs en el Projecte d’Intervenció Integral del barri de La Verneda i el Castell.

En breu, d’entre totes les candidatures presentades a la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo es farà pública la llista d’actuacions seleccionades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics