radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » El PP demana que s’anul·lin els acords presos amb Josep Ribas com a tresorer

El PP demana que s’anul·lin els acords presos amb Josep Ribas com a tresorer

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1396 0

Durant l’aprovació dels comptes municipals de l’any 2014, el passat mes d’octubre, l’oposició va evitar votar-hi a favor, després que es detectés que l’Ajuntament de PLF havia mantingut com a tresorer un càrrec electe, tot i que la normativa no ho permet.

Quan els municipis passen dels 5 mil habitants, les funcions de tresorer no poden recaure en un regidor, sinó en un funcionari de carrera.

A PLF, però, el càrrec ha continuat estant lligat al regidor d’hisenda, Josep Ribas, fins el passat mes de maig tot i sobrepassar aquest llindar.

Per això, els grups de l’oposició van alertar que alguns acords presos amb Ribas de tresorer, podien entendres com a nuls de ple dret. El govern va al·legar desconeixement i va recordar que un cop es va conèixer la irregularitat es va incorporar un funcionari. Finalment es van aprovar els comptes municipals, amb el vot a favor de l’equip de govern.

El PP, però, assegura que el govern era conscient de la irregularitat, ja que l’anterior secretari municipal, ho havia alertat “reiteradament”.

Davant d’això, l’únic regidor popular ha presentat a principis d’aquest mes de gener, una impugnació a l’aprovació dels comptes locals del 2014. El popular, a més, demana l’anulació de tots els acord adoptats aquests últims anys per el l’Ajuntament i que estiguin signats per Ribas com a tresorer, al considerar-los nuls de ple dret.

El popular parla d’il·legalitat continuada durant 12 anys i, per tant, demana també  que es depurin responsabilitats  tant polítiques i judicials.