radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Comarcal La Diputació presenta als Ajuntaments del Maresme les seves eines de cooperació

La Diputació presenta als Ajuntaments del Maresme les seves eines de cooperació

COMPARTEIX-HO
, / 1333 0

Ahir al vespre la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va presentar el nou marc de cooperació local per aquest mandat.

Conesa ha instat als consistoris a començar a tramitar les sol·licituds del “Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019″, on es despleguen les eines en cooperació i assistència local, per donar suport als Ajuntaments en les seves polítiques socials.

En aquest sentit, la Diputació aposta per reforçar la cooperació i l’assistència local en favor dels petits municipis i d’aquells altres que, per qüestions geogràfiques o demogràfiques, compten amb unes característiques especials. És per aquest motiu que el Pla preveu una regulació específica per als petits municipis i per als consells comarcals.

La “Xarxa de Governs Locals 2016-2019”  no només són ajudes economiques directes, sinó que també  inclou transferència de recursos tècnics i materials de la Diputació als ajuntaments. També s’inclou altres àmbits la prestació de serveis de cohesió social; manteniment i reposició d’inversions per al foment de la diversificació econòmica; nova inversions per al foment de la diversificació econòmica; i ajudes a la solvència financera.

Per al proper any, el Catàleg de Serveis té prevista una dotació de 58,6 MEUR, un 7,5% més que l’any passat.