radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Economia Malgrat de Mar instal·la els primers fanals led

Malgrat de Mar instal·la els primers fanals led

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1208 0

La població veïna ha col·locat els primers fanals led del municipi. Concretament s’han instal·lat a la passera que enllaça els dos extrems del barri de Can Palomeres. En total han estat 4 els fanals leds que s’han col·locat.

Són els primers i serviran com a prova pilot perquè l’Ajuntament vegi quin és el resultat d’aquest tipus d’il·luminació. De fet, la idea del consistori malgratenc és canviar els fanals actuals per a fanals leds en el total del territori de la vila durant els pròxims anys. Això sí, fent-ho de manera progressiva.00017_foto_noticies3

Un dels principals avantatges de la llum led és l’estalvi en el consum. L’Ajuntament de Malgrat calcula que amb aquests fanals, el consum d’energia es redueix en un 50% respecte els actuals. De fet, els fanals que actualment hi ha a la població generen un consum energètic de 70 watts, mentre que els que es volen anar instal·lant de tecnologia led, suposarien un cost de 36 wats.

En aquest sentit, doncs, el principal objectiu de la instal·lació dels nous fanals és l’estalvi energètic i, sobretot, econòmic que suposaria al consistori. Ara, s’haurà de veure com responen aquests 4 fanals leds per tal de decidir sobre la instal·lació de més il·luminació d’aquesta mena en substitució de l’actual.