radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dilluns, 00:00 -01:00

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dilluns, 10:00-13:00
Home General Blanes comença a preparar una consulta sobre el perllongament de la C-32

Blanes comença a preparar una consulta sobre el perllongament de la C-32

General Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 642 0

El passat octubre el ple de Blanes va aprovar la realització d’una consulta popular perquè la ciutadania opinés sobre el projecte d’allargament de l’autopista fins a Lloret. Ara, la Junta de Govern ha aprovat l’inici del procés de consulta  i hi destinarà una partida econòmica de 10.000 euros.

Això sí, la consulta es durà a terme després que el consistori blanenc, juntament amb els de Tordera, Tossa i Lloret, signessin fa una setmana l’acord amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per fer el perllongament de l’autopista sense esperar el resultat de les consultes previstes a Blanes i Lloret. Aquest fet va indignar a la plataforma Aturem la C-32, que va demanar als ajuntaments de Blanes i Lloret que rectifiquessin i que esperessin a les consultes per pactar el perllongament.

Ara Blanes comença el procés per fer la consulta, però es calcula que no serà fins al març que es pugui fer el referendum. D’entrada caldrà crear un equip de treball que s’encarregui de coordinar els aspectes a tenir en compte d’aquesta consulta. La idea del consistori és contractar una empresa externa perquè se n’encarregui. Posteriorment s’haurà de fer arribar tota la informació a la ciutadania i la promoció d’una fase de deliberació, en la qual les parts interessades exposaran els arguments a favor i en contra dels treballs previstos per la Generalitat.

Per últim, s’haurà de consensuar la pregunta i fer el referendu. Igualment els resultats hauran de passar pel ple.

En aquest sentit, es calcula que tot aquest procés, fins a arribar a l’execució de la consulta popular s’allargarà un mínim de dos mesos. L’Ajuntament calcula que la consulta es farà durant el març de l’any vinent, dos mesos abans de l’inici de les obres de la prolongació, segons el govern català.