radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Cultura PLF es torna a mobilitzar per la Marató de TV3

PLF es torna a mobilitzar per la Marató de TV3

Cultura Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 1048 0

Un any més, el nostre municipi es tornarà a conscienciar entorn a una de les activitats solidàries més importants del país. La Marató de TV3, que es farà aquest proper diumenge, girarà enguany a recaptar fons per la lluita contra la diabetis Es tracta d’una malaltia metabòlica molt estesa que pot afectar tothom: homes i dones, persones joves i grans. És una malaltia crònica i apareix quan el nostre cos no pot regular la quantitat de sucre (o glucosa) que té a la sang. Amb l’objectiu d’investigar nous tractaments, la Marató de TV3 donarà a conèixer la realitat de les persones que la pateixen, les tipologies que hi ha, etc. la-marato-01

De nou, el país es posarà al servei de la causa organitzant activitats de sensibilitazació i que ajudin a recollir diners per la investigació mèdica proposada per La Marató.

Des de fa anys el nostre municipi també s’apunta a la iniciativa. Entitats, centres escolars i els mateixos palafollencs hi participen organitzant tota classe d’activitats que han aconseguit consolidar una programació solidària.

Els actes organitzats per aquest any començaran demà amb una xerrada oberta a tothom a l’institut Font del Ferro. La Fundació de La Marató acostarà als alumnes de l’institut, i a tothom que hi vagi,  allò que cal saber de la diabetis  de la mà d’un expert.

La majoria d’actes, però, es faran diumenge, el mateix dia que es fa el macroprograma de TV. Serà llavors quan hi haurà la fira d’intercanvi i d’oportunitats Palafolls Totcanvi, que com és habitual per aquestes dates farà una edició especial des de les 10 h a la plaça de Poppi. L’import de 3 euros assignat per poder participar amb una parada es destinarà  integrament a La Marató.

Paral·lelament, durant el matí, a partir de les 11 h, l’Escola municipal de Música i Dansa oferirà diferents actuacions a la plaça de Poppi. L’AMPA de l’escola també oferirà una xocolatada. Ho explica David Martínez, coordinador de l’escola.

-*

També a la Pl de Poppi es farà el tradicional vermut solidari organitzat pel Casal d’Homes a partir de les 11.Una bona ocasió per gaudir d’un vermut complet per pocs diners i amb rerefons solidaris. Xavier Menacho és el president del Casal d’Homes.

-*

La Puput també prepara la seva Quina de Nadal. Des de fa uns anys, alguna de les seves tirades també és solidària per a la Marató de TV3. Enguany seran dos. Ho explica Dolors Ribot,

-*

L’any passat es van recollir més de 1600€ en el dia d’activitats per La Marató. Enguany s’espera poder superar aquesta xifra entre tots els actes previstos.