radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Economia Tanca sense avisar un càmping de Malgrat i protesten els treballadors d’un hotel de Lloret

Tanca sense avisar un càmping de Malgrat i protesten els treballadors d’un hotel de Lloret

Economia Turisme

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 826 0

Un conflicte entre els propietaris i l’empresa que explotava el càmping Les Nacions de Malgrat ha estat el principal motiu pel qual els propietaris de la instal·lació hagin acabat clausurant el càmping de forma sobtada i sense avisar als campistes, als qui van deixar sense poder entrar a buscar les seves pertinences.Les_Nacions_Malgrat_

Aquesta situació, en ple pont de desembre, ha ocasionat un conflicte i enfrontaments entre campistes i propietaris a les portes del càmping, situat al Delta de la Tordera. Tot plegat ha requerit la presència de la policia local quan 150 persones, aproximadament, intentaven accedir per la força al càmping amb els propietaris intentant impedir-ho.

Segons explica Ona Malgrat, els propietaris volen ara gestionar directament el càmping i, per tant, no renovar la concessió que tenia l’empresa que fins ara portava el centre. Alhora, els propietaris han decidit també prescindir de tota la plantilla que treballava en aquest càmping malgratenc fins aquest cap de setmana.

D’altra banda, unes 150 persones es van manifestar aquest cap de setmana llarg a Lloret per reclamar als responsables de l’Hotel Selvamar que es paguin els salaris endarrerits a la seixantena d’empleats que fa ja dos mesos que no cobren.

Els treballadors denuncien que no han cobrat ni els salaris dels mesos d’octubre i novembre, ni les pagues extres, ni les vacances del 2015. El comitè d’empresa calcula que l’empresa deu entre 3.500 i 4.000 euros de mitjana a cada treballador.

A la preocupació per no cobrar se li suma que els treballadors sospiten que l’hotel no tornarà a obrir les portes. D’entrada perquè la direcció ja ha començat a desmantellar l’establiment enduent-se, per exemple, els ordinadors i perquè també han sabut, a través de touroperadors, que no s’han gestionat reserves per a aquestes properes festes nadalenques.