radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Comarcal Inaugurat el Pessebre Monumental de Blanes

Inaugurat el Pessebre Monumental de Blanes

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 931 0

És el 23é any que Blanes mostra un pessebre monumental i el tercer consecutiu que els alumnes de l’Institut Serrallarga se n’encarreguen. Com ja és costum, el pessebre pot visitar-se al Passeig de Dintre, just davant de l’Ajuntament de Blanes.

La inauguració del gran pessebre es va fer el passat divendres, aprofitant també l’encesa de l’il·luminat nadalencs i la decoració que s’ha col·locat aquest any a la façana del consistori blanenc. Els encarregats de donar forma a la cerimònia d’inauguració del pessebre i l’encesa dels llums van ser diferents regidors de l’Ajuntament, així com la directora i alguns alumnes del centre de secundària.

Una 70 d’alumnes, de diferents especialitats, han estat els encarregats de confeccionar el projecte del pessebre monumental. La coordinació general ha anat a càrrec de la professora Susanna Castilla. Els alumnes, però, han comptat també amb la col·laboració de l’Agrupació Pessebrista de Blanes.

Aquest any el pessebre s’inspira en les antigues Caves Mont-Ferran, que daten del 1865 i que van desaparèixer de Blanes l’any 2012.

El pessebre inclou quatre escenes: el Naixement, Sa Berenada, S’Anunciació i les Caves Mont-Ferrant. L’antiga factoria està representada amb dues caves, una de les quals acull el Naixement, com si es tractés del típic Portal de Betlem, amb les figures de Jesús, Maria i Josep. L’altra, que reprodueix una típica nau de cava, allotja bona part de les prop de 500 ampolles i taps de suro que els alumnes han aconseguir reunir per donar una major veracitat a tot el conjunt.