radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Política Palafolls rebrà prop de 26.700 euros de la Diputació de Barcelona

Palafolls rebrà prop de 26.700 euros de la Diputació de Barcelona

Política Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 667 0

L’Ajuntament haurà d’utilitzar aquests diners per pagar els serveis socials i la despesa corrent. De fet, la diputació ha destinat una mica més d’1 milió d’euros repartits entre els trenta consistoris del Maresme en el marc del programa de suficiència financera i prestació de serveis socials del pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015. La Diputació ha destacat que aquest programa té l’objectiu de “vetllar per la sostenibilitat de les hisendes locals i assegurar la continuïtat dels serveis públics”. Així doncs els diners hauran de ser destinats, prioritàriament, a la partida de serveis socials. Ho explica la regidora d’hisenda i serveis socials de PLF, Dolors Agüera.

La quantitat de diners que rep cada municipi ve determinat per la població que tenen les diverses localitats, la renda bruta familiar i la taxa d’atur registrada a cada població.

Ara el consistori estudiarà a què destinar aquests 26.700€.

La població de la zona de l’Alt Maresme a la que es destinaran més diners és Pineda (amb prop de 58.000 euros). Malgrat de Mar, per la seva banda tindrà una atribució de prop de 43.000 euros, 1.000 més dels que rebrà Calella. Tordera rebrà una quantia de 40.000 euros. L’única població de l’Alt Maresme a la que es destinen menys diners que a Palafolls és Santa Susana. El Municipi tindrà una atribució d’uns 16.000 euros.

Mataró, que com a capital de la comarca és el municipi que, de llarg, té més població, comptarà amb una suma de 235.000 euros arrel d’aquests programa de la Diputació. La població que menys diners rebrà serà Òrius, que amb 700 habitants obtindrà una subvenció de prop de 10.000 euros.

La Diputació destina 10 milions d’euros a aquest programa arreu de la província, dels quals una desena part es destinen al Maresme.