radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Cultura La rua de carnestoltes de Malgrat es limitarà a la temàtica de la mineria

La rua de carnestoltes de Malgrat es limitarà a la temàtica de la mineria

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 643 0

‘Mall o Picot i posa color al carnaval’, aquest és l’eslògan que presidirà el carnestoltes de l’any vinent a Malgrat de Mar. Si el febrer passat es va focalitzar la temàtica de la festivitat als pirates, pel vinent, l’organització ha decidit apostar per la caracterització minera prenent com a referència les mines de Can Palomeres, situades a la població.

Feia temps que la localitat veïna no proposava una rua per celebrar el carnaval, i aquest 2015 va confiar l’organització de la celebració a una empresa palafollenca. Per l’any vinent, Malgrat ha decidit repetir experiència i ja es comença a gestar el que serà la setmana de carnaval del pròxim febrer.

Al igual que en el passat carnaval malgratenc, en el que es va dividir la població en dos equips, per la propera festivitat s’ha apostat per dividir la rua entre Mall i Picot amb l’objectiu d’enfocar la rua en la temàtica minera. Tot i que encara no està del tot tancat, RP ha pogut saber que un equip sortirà des de Ca l’Arnau i l’altre des de Can Campasol, per trobar-se després a l’entremig del recorregut. Els dos equips comptaran amb una entitat que actuarà de capità. D’una banda els geganters, amb el gegant Nicolau al capdavant, i per altre la figura d’un ratpenat, un animal molt present en les mines.

Des d’ahir i fins el 29 de gener de l’any vinent hi ha temps per apuntar-se a la rua, que constarà d’11 carrosses i 5 comparses. Cada comparsa o carrossa haurà de tenir un mínim de 15 integrants i com a mínim un d’ells quals ha de ser major d’edat. Les carrosses que compleixin tots els requisits optaran a un ajut de 250 euros, 100 dels quals s’hauran de destinar a comerços que participin al carnaval.

Com a principal novetat respecte el carnaval d’aquest 2015, el de l’any vinent comptarà amb una rua infantil. Anirà a càrrec dels Centres d’Educació Primària de Malgrat de Mar i es farà el dijous gras. Un dia abans, el dimecres de l’enterrament de la sardina, es recuperarà el tradicional ball de viudes, que fa anys que no es fa a la població veïna.