radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Homologació pel Servei de Voluntariat Europeu del Consell Comarcal

Homologació pel Servei de Voluntariat Europeu del Consell Comarcal

COMPARTEIX-HO
, / 652 0

La Comissió Europea atorga al Servei de Joventut de l’administració comarcal competències per assessorar i dotar d’eines als joves que vulguin marxar a l’estranger dins del marc del programa de Voluntariat Europeu. Es tracta d’un projecte de voluntariat de llarga durada a l’estranger, sobretot a països europeus. La iniciativa està finançada per la Comissió Europea.

A partir d’ara, doncs, aquells joves interessats en participar en aquesta campanya de voluntariat, podran fer-ho a través del Consell Comarcal del Maresme. El servei ofereix a joves que tinguin entre 18 i 30 anys la possibilitat d’ampliar la seva formació, vivint una experiència intercultural, coneixent diferents realitats i aprenent idiomes. Això sí, fent  tasques de voluntariat i solidaritat treballant en equip.

El programa europeu ofereix diferents modalitats per fer el voluntariat: es poden fer tasques en l’àmbit de la cultura, treballar amb infants i joves, dur a terme tasques relacionades amb l’esport i activitats a l’aire lliure, engegar projectes amb col·lectius en risc d’exclusió i un llarg etcètera de possibilitats.

Per participar primer cal anar a  una entitat d’enviament, com ara el Consell Comarcal del Maresme. La tasca d’aquesta entitat és informar i formar al jove abans de marxar, així com assessorar-lo i ajudar-lo a trobar el voluntariat més adient per les seves característiques. Per últim, el consell comarcal es posa en contacte amb l’entitat d’acollida, qui realitza les gestions pertinents i s’encarrega d’integrar al voluntari al seu projecte i donar-li allotjament, manutenció i formació lingüística, entre d’altres serveis.

Els maresmencs interessats en aquest programa europeu poden informar-se al Consell Comarcal, que ofereix tres punts d’informació al llarg d ela comarca. El més proper és  al Centre Cívic Malgrat de Mar.