radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » Palafolls tindrà dos peons de construcció durant sis mesos

Palafolls tindrà dos peons de construcció durant sis mesos

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 892 0

Dilluns van començar a treballar, a les ordres de l’Ajuntament, aquestes dues persones que ocuparan el càrrec durant 6 mesos i formaran part de la plantilla de treballadors de l’Ajuntament i més concretament a la brigada municipal. La contractació d’aquests dos peons de construcció ha estat possible gràcies als Programes de Treball i Formació subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest programa forma part de les polítiques actives d’ocupació que tenen per objectiu incrementar la contractació de persones aturades. De fet, un dels requisits per formar part del programa és ser aturat i haver exhaurit ja la prestació o el subsidi per desocupació. D’altra banda cal ser preferiblement major de 45 anys.

El programa ja determina el nombre de persones a contractar a cada municipi, i a PLF han estat dues persones, que treballaran el projecte d’obres millora d’edificis i mobiliari urbà així com l’eliminació de barreres arquitectòniques.. Ho explica Silvia Gonzalez, de l’àrea de promcoió econòmica de PLF.

La selecció es va fer fa uns dies a partir d’uns criteris marcats i fixats directament per la Generalitat dins un llistat també ofert pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Els municipis menors de 10 mil habitants han de concorre a les ajudes sota el paraigües del Consell Comarcal. En total ho han fet 17 consistoris petits, que es reparteixen 29 plans ocupacionals que treballaran com auxiliars administratius, peons de neteja, peons d’horticultura i jardineria o peons de construcció. A més, a banda de complir amb les seves funcions laborals, aquestes persones rebran diferents cursos de formació d’unes 90 hores que duran a terme durant la seva jornada de feina.

La iniciativa coordinada des del Consell Comarcal compta amb una subvenció de prop de 250.000 euros.

Sense el suport del CCM també s’hi ha presentat altres municipis.  Fa pocs dies  us informàvem que l’Ajuntament de Malgrat ja ha contractat 9 persones per realitzar tasques, també durant 6 mesos.