radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00 -13:20

i després

Ona MaresmeDimarts, 15:00-17:00
Home Mobilitat L’Ajuntament considera que ja hi ha suficient vigilància a les escoles a les hores punta

L’Ajuntament considera que ja hi ha suficient vigilància a les escoles a les hores punta

Mobilitat Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 732 0

Les 2 escoles i les Ampa de la nostra població van mostrar divendres la seva preocupació per la situació d’inseguretat que, asseguren, es vull a les hores d’entrada i sortida de les aules. Al coincidir les dues escoles a la mateixa zona, el nombre de cotxes que conflueixen a les hores punta i l’incivisme d’alguns pares a l’hora d’estacionar, creen un  cert caos que acaba posant en perill els estudiants. Davant d’això, els centres demanaven més presencia policial.

En canvi l’Ajuntament de PLF assegura que no hi cap problema i considera que el nombre d’agents que es destina actualment a les hores punta és suficient. El regidor de mobilitat i governació, Rafael Cubarsí, explica que cada dia hi ha entre 3 o 4 agents a la zona escolar, un destacament que considera “més que suficient”.

Una de les solucions que apuntaven els mateixos centres, i que el propi Ajuntament ha estudiat anteriorment, és tallar la zona escolar durant les hores d’entrada i sortida dels alumnes. Una solució que actualment està descartada pel consistori. El mateix Cubarsí explica que tancar els accessos complicaria molt als pares que han d’anar a treballar, i recorda que actualment hi ha suficient aparcament a la zona escolar per poder fer les entrades i sortides d’alumnes en seguretat i còmodament.

Justament, Cubarsí explica que el principal problema és l’estacionament irregular d’alguns pares, i que contra això és difícil actuar.

El regidor explica que a banda dels agents que controlen la zona escolar, n’hi ha un altre que s’encarrega de la zona de la Llar d’Infants. Precisament, en aquest sentit, Cubarsí explica que s’instal·larà  bandes rugoses de control de velocitat al carrer de la Llar d’Infants per reduir la velocitat dels vehicles que passen per aquest vial.