radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Economia Demostració de batre els fesols del ganxet a la fira de Pagesia

Demostració de batre els fesols del ganxet a la fira de Pagesia

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1353 0

Aquest cap de setmana arriba la 2a edició de la Fira de Pagesia de PLF. Els actes comencen demà amb una passejada per conèixer l’horta local, però la majoria d’actes es concentren diumenge quan es muntaran les parades d’artesania i de productes de l’horta a la plaça de Poppi. A banda de les parades, enguany s’ha volgut apostar per una presència més important del sector local, aportant tallers i activitats pràctiques que ajudin a comprendre i aproximar la tasca de la pagesia de PLF.

Per diumenge s’han preparat dos tallers un de  demostratiu i un altre de participatiu.

El primer, que es farà al matí, mostrarà com es bat i es trien els fesols del ganxet amb forques i seguint el mètode tradicional. Aquesta activitat es farà a les 11h al recinte firal i anirà a càrrec de Benjamí Alvarado, president del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet, on hi està inclosa el nostre municipi.

PLF sempre ha estat un poble agrícola. El sindicat de pagesos, 1948. Foto: concadelatordera.com

PLF sempre ha estat un poble agrícola. El sindicat de pagesos, 1948. Foto: concadelatordera.com

Després es farà un tast gastronòmic d’aquest tipus de fesol a càrrec del restaurant Ca l’Estevenet.

El segon taller, més participatiu i destinat sobretot als més petits es farà a la tarda i consistirà en mostrar com es fa una plantació, a càrrec de dos pagesos d’ecològica de PLF.

Ho ha explicat Xavier Salicrú, un dels pagesos que ha format part de la comissió organitzadora de la fira.

La fira presenta la seva segona edició totalment renovada i reformulada després que l’any passat el certamen no acabés d’agradar. Per rentar la cara a la fira s’ha comptat amb la implicació directe dels pagesos locals que han creat una comissió per donar un impuls al certamen.

La fira començarà a les 10 del matí i fins les 8 de la tarda i a banda dels tallers i les parades d’artesania i alimentació, també es podrà visitar  el teatre municipal, encara en obres, on hi haurà una exposició de productes d’empreses vinculades al món agrícola de Palafolls agricultura ecològica, horticultura així com eines antigues, de les que estan dipositades al Museu Etnològic del Molí d’en Puigverd.