radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Diferents entitats de Blanes s’uneixen per defensar els drets socials

Diferents entitats de Blanes s’uneixen per defensar els drets socials

COMPARTEIX-HO
, / 577 0

Ho han fet a través d’un manifest fet públic el passat diumenge 8 de novembre que porta per títol ‘Prenem els carrers’. Les entitats que van signar-lo són la CUP Blanes, Arran Blanes, l’Assamblea Antipatriarcal Sa Pedra Foguera, Batega per Blanes, Ginkgo Biloba, Podemos Blanes i Procés Constituent.

De fet, el mateix manifest pregona una crida a generar complicitats i crear nous espais de treball comú amb l’objectiu de vetllar amb més contundència pels drets socials dels blanencs.

Els diferents col·lectius que han signat el manifest expliquen que fa anys que la crisi econòmica n’ha arrossegat una altre de política i social. Aquestes crisis, diuen, responen a interessos de les “elits dominants per poder continuar acumulant riquesa a costa del treball de les classes populars”.

D’altra banda, el document recull que fruit d’aquesta situació la població ha vist néixer en els últims anys un seguit d’organitzacions i moviments populars per donar resposta al moment. A més, expliquen que, segons les entitats signants, ara és el moment d’organitzar els carrers i coordinar diferents moviments per sumar esforços. Aquestes organitzacions creuen que les accions serviran per defensar els drets socials, com ara el treball, el sostre, l’educació o la sanitat, entre d’altres.

De fet, la idea és que es posin en funcionament en poc temps i tenen previst treballar en els pròxims dies en diverses problemàtiques. A més, animen a altres col·lectius que se sumin a la proposta. Poden fer-ho a través de la seva pàgina web: www.prenemelscarrersblanes.wordpress.com