radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal Noves ambulàncies del SEM al Maresme

Noves ambulàncies del SEM al Maresme

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 808 0

La setmana passada es van posar en funcionament 24 noves unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a la zona del Barcelonès Nord i Maresme. Es tracta de  21 ambulàncies de Suport Vital Bàsic (SVB) i  3 noves  unitats de Suport Vital Avançat (SVA) que actuaran en un territori  amb més de 800.000 habitants. A aquestes incorporacions, que formen part del desplegament gradual del concurs de Transport Sanitari Integrat a tot el territori català, també s’hi afegeixen 32 ambulàncies noves al Vallès Occidental.

Les noves unitats són només de color  groc  per evitar difícils retolacions corbades i per facilitar les reparacions de possibles ratllades o cops. Fins ara combinaven el color gros i taronja. Les noves ambulàncies també incorporen canvi automàticil·luminació led i actualitzen tota l’electromedicina, incloent un nou equipament monitor, cardiocompressor i respirador d’última generació. A banda, s’han ampliat equipaments com el sistema de retenció, mobilització i immobilització infantil.

Aquestes unitats es sumen a les ja existents i escampades pel territori.

Per altra banda, a partir d’ara, el SEM s’encarregarà de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, fins ara coordinada entre el CatSalut (per al transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). L’objectiu és millorar la coordinació de les dues modalitats de transport, l’ús dels recursos i la gestió dels mateixos.