radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Economia L’empresa Nylstar podria aplicar un ERO temporal a la planta que té a Blanes

L’empresa Nylstar podria aplicar un ERO temporal a la planta que té a Blanes

COMPARTEIX-HO
, / 801 0

Segons informa la Cadena Ser es tractaria d’un ERO temporal de contractes. L’empresa justifica la mesura a una baixada en les ventes. L’empresa, que fabrica fil de nylon per la indústria tèxtil i del calçat, ja ha proposat més d’una vegada la possibilitat de reduir temporalment la plantilla i ara es planteja la possibilitat de presentar una iniciativa per prescindir durant un màxim de dos anys, de 45 treballadors.

Ara mateix la producció de l’empresa està aturada, cosa que ja ve des de finals de setembre d’aquest any. En cas de dur a terme l’ERO, la mesura s’aplicaria a partir de l’1 de desembre d’enguany i s’allargaria fins el 30 de novembre de l’any 2017.

Els treballadors que es veiessin afectats cobrarien de l’atur durant aquest període, però la intensió de l’empresa seria readmetre’ls quan millorin les contes de la companyia.

La SER Catalunya explica que la direcció té clar qui són els treballadors dels quals vol prescindir, però de totes maneres en cas d’aplicar-se aquesta mesura, el sindicats intentaran negociar que l’ERO pugui ser rotatiu per aconseguir que cap treballador es passi dos anys consecutius a l’atur.