radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » L’ajuntament aprova congelar les ordenances fiscals pel 2016

L’ajuntament aprova congelar les ordenances fiscals pel 2016

Economia Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 830 0
Un instant del ple d'avui.

Un instant del ple d’avui.

Amb el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció de tota l’oposició, s’han aprovat aquest matí el que seran les ordenances fiscals pel proper any, és a dir, els impostos i taxes que haurem de pagar els palafollencs per l’any que ve.

Tal i com ja va avançar RP ahir dijous, la proposta del govern, que és la que finalment s’ha acabat aprovant, era mantenir igual tots els impostos i taxes municipals.

Així el rebut de l’IBI, el de circulació  o les escombraries serà de la mateixa quantia que els d’aquest 2015.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, explica que la salut econòmica del consistori permet no repercutir al ciutadà les apujades obligades pel govern central, cosa que també està en consonància amb la crisi econòmica.

El soci de govern del PSC, ICV-EUiA, també ha votat a favor de la proposta. Juan Andrés Osorio felicita a la nova regidora pel treball i assegura que s’ha prioritzat la temàtica social a l’hora de modificar les ordenances.

A banda de congelar els impostos i taxes més importants, el ple d’avui ha aprovat noves taxes per a nous serveis, com els horts urbans i la  introducció de certes bonificacions per aquelles famílies amb dificultats econòmiques per a  l’escola d’adults o la llar d’infants. Bonificacions que poden arribar al 70%.

Les noves ordenances també inclouen una flexibilització dels horaris del respir, per tal de millorar l’atenció  als usuaris d’aquest servei.