radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimecres, 14:00 -15:00
Pre-OcupatsDimecres, 14:30 -15:00

i després

Ona MaresmeDimecres, 15:00-18:00
Inici » La Mostra Gastronòmica es trasllada al maig i es reinventa

La Mostra Gastronòmica es trasllada al maig i es reinventa

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 813 0

Després de 7 edicions consecutives, primer al teatre i després al casal de l’avi del centre, el certamen ha decidit renovar-se i canviar per tal de donar un pas endavant.

Els mateixos restaurants participants han estat, conjuntament amb l’Ajuntament, els qui han decidit repensar la fórmula tradicional per tal de fer una mostra més atractiva, participativa, i econòmica.

Fins ara els comensals pagaven uns 35€ per degustar la 15a de plats, vins i postres que elaboraven diferents restaurants de PLF. Aquest model s’havia estancat en les últimes edicions i calia una reinvenció per garantir la continuïtat i  l’evolució del certamen. Ho explica Dolors Agüera, regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Palafolls.

L’aposta passa per canviar de dates la proposta., deixant enrere la tardor i afincant-la a partir d’ara a la primavera i més concretament a finals de maig, quan  millora el clima. La tempera tura ambiental és fonamental ja que es vol treure la mostra al carrer, fer-la oberta i  sense un preu tancat. Així es pretén que cadascú decideixi quan es vol gastar en funció dels plats a degustar. Caldrà comprar doncs tiquets per cada plat a consumir. La intenció és seguir el funcionament del que es coneix com a Fira Tast,  en un espai obert i en època primaveral.

A més, la nova mostra gastronòmica, que també podria canviar de nom, incorporarà actuacions musicals en directe.

La Mostra Gastronòmica va néixer com a una iniciativa de promoció econòmica i turística del nostre municipi, amb una sessió al teatre i per promoure els bolets i la mongeta del Ganxet. L’èxit de les primeres edicions van obligar en algun any fer 2 dies consecutius. Amb el temps ha anat evolucionant i incorporant algunes novetats. Amb el tancament del teatre, el casal d’avis va agafar el relleu del certamen, però en els últims anys s’havia estancat el nombre de participants, pel que s’ha decidit canviar el format.

Habitualment la Mostra arribava sempre a finals de novembre.