radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Es posa en marxa una central de compres de productes hortícoles al maresme
, / 1222 0 0

Es posa en marxa una central de compres de productes hortícoles al maresme

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Es posa en marxa una central de compres de productes hortícoles al maresme

Es tracta d’una prova pilot que persegueix, entre d’altres coses, potenciar el sector primari de la comarca i eliminar graons en la cadena de la comercialització.

En els últims trenta anys el maresme ha perdut considerablement en el nombre d’explotacions agràries, i gairebé el 50% de la seva superfície agrícola útil. De totes maneres, continua sent un dels principals territoris productors de verdures i hortalisses de Catalunya.

El sector primari de la comarca, però, s’ha vist perjudicat pel comerç de gran distribució, un model que prioritza el baix preu per davant del valor afegit o de la qualitat. Davant d’aquesta situació, s’ha decidit impulsar nous canals de comercialització del producte, a partir d’un model anomenat ‘circuits curts’, que faciliten la reducció d’intermediaris per arribar al consumidor.

És per això que s’ha creat la Central, que actualment abasteix a 11 centres docents de la comarca amb verdura i hortalisses fresques. La central està ubicada a Mataró i té per objectiu facilitar la compra i la venda de producte fresc i de proximitat, així com impulsar l’economia del sector primari al Maresme.

D’altra banda el CC del Maresme ofereix als pagesos de la un curs introductori a l’agricultura regenerativa. Aquest és un corrent que va més enllà de l’agricultura ecològica i segueix la filosofia de regenerar i conservar els recursos col·laborant amb la natura i no lluitant contra ella amb mètodes de conreu agressius.
El curs, que és gratuït i combina la part teòrica amb la pràctica, es farà els propers 4 dilluns.