radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Cultura Diumenge es celebra la 3a edició de l’Aplec sardanista Maria Sabatera

Diumenge es celebra la 3a edició de l’Aplec sardanista Maria Sabatera

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 577 0

Per tercer any consecutiu se celebra una trobada de sardanes a la plaça Palatiolo de la població. L’Aplec es fa en homenatge a la nostra companya de Ràdio Palafolls, Maria Fenoll, com a persona que més s’ha significat per la sardana al nostre municipi.

L’aplec començarà a les 11 del matí i fins a les 2 de la tarda, i durant tota la jornada es podrà gaudir d’un vermut a benefici de l’Escola de Música.

L’Aplec anirà a càrrec de dues cobles; la cobla Santa Maria de Blanes i l’amfitriona Cobla de Palafolls. Precisament la Maria Sabatera ha destacat la qualitat musical de la cobla de la nostra població.

Enguany  la cobla estrena direcció, ja que David Martínez substitueix Enric Estrada al capdavant de la cobla local.

Tot i que Maria Fenoll desitja que se segueixin fent edicions d’aquest Aplec sardanístic que du el seu nom, assegura que no s’esperava que s’arribés tant lluny i que la celebració aconseguís tanta repercussió. Assegura que ella és una persona normal.

A la Maria Fenoll se la coneix com la Maria sabatera perquè fa uns anys regentava una sabateria. De totes maneres, tot i la seva ocupació, va començar a fer ràdio fa 30 anys presentant i dirigint el programa sardanístic  des d’on divulga la cultura i l’ànima de la sardana. Una dansa que considera himne de Catalunya.

Així doncs, diumenge d’11 a 14h, sardanes a Palafolls en homenatge a Maria sabatera, o el que és el mateix, Maria Fenoll.

En motiu d’aquest homenatge, diumenge no hi haurà programa del despertar de PLF.