radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Comarcal Prop de 4000 beques  de menjador escolar al Maresme

Prop de 4000 beques  de menjador escolar al Maresme

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1439 0

El Departament d’Ensenyament ha atorgat al Maresme 3.823 beques de menjador per infants de la nostra comarca. La gran majoria cobreixen el 50% del cost del servei, mentre que l’altre meitat l’ha de pagar la família.

Tot i això hi ha 89 casos en que la beca cobreix el 100% del cost dels dinars. Aquests prop de 4000 beques suposen un increment a la comarca.

El curs passat va ser el primer en el qual es van establir uns criteris homogenis de concessió de beques menjador a Catalunya. Això es va fer després que el síndic de greuges recomanés un repartiment que donés una millor resposta a les necessitats reals de les famílies.
Ensenyament també ha informat que encara queda un paquet important d’expedients que no s’han resolt. Són famílies que han sol·licitat la beca de menjador però que “superen el llindar de renda garantida». Tot i així, algunes d’aquestes famílies encara podrien tenir algun suport econòmic pel menjador escolar, cosa que haurà d’acabar de determinar el Consell Comarcal. En el cas del Maresme, aquests ajuts addicionals podrien arribar a un miler d’alumnes més.

Tot i que ja estan aprovades les beques, encara falta comunicar-les als ajuntaments, que són els qui han tramitat les ajudes amb el Consell Comarcal.

A PLF es va presentar un total de 133 sol·licituds, però es desconeix quantes d’aquestes han aconseguit l’ajuda sol·licitada.