radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00 -13:20

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 13:25-14:00
Inici » Els Maduixots carreguen pilars en llocs emblemàtics per a un calendari

Els Maduixots carreguen pilars en llocs emblemàtics per a un calendari

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1290 0

Al canal de Youtube dels castellers de l’Alt Maresme es ja estan penjats els vídeos en els que es pot veure com els maduixots carreguen pilars de 4 en principals monuments dels municipis que estan representats a la colla. Així per exemple el pilar de 4 carregat a PLF es fa sobre la cisterna al castell, mentre que a Tordera s’ha fet sobre el pont de ferro, al far de Calella, a Can Ratés de Sta. Susanna o dalt de Sa Palomera de Blanes.

Tots aquests pilars, carregats el cap de setmana, serveixen per fer  les fotografies que lluiran als calendaris que prepara la colla per aquestes properes festes nadalenques.

Tot i que el vídeo es pot veure part de la sessió, el que no es veu són les fotografies que il.lustraran el calendari, que seran aèries i captades per un drone. Ho explica en Marc Ruiz, cap de colla dels Maduixots de l’Alt Maresme.

Ruiz explica que encara queden algunes fotografies per prendre com la corresponen a Malgrat de mar, que requeix més logística que la resta, ja que es pretén fer el pilar sobre la Pilona, enmig del mar.

El calendari es podrà trobar d’aquí a un mes a  la plana web de la colla, als assajos i diades i a través de les xarxes socials. La principal motivació del calendari no és l’econòmica, sinó la de promoció dels maduixots de l’Alt Maresme i la motivació dels seus prop de 200 socis.

La colla va néixer fa uns anys amb integrants de diferents municipis de l’Alt Maresme i amb la voluntat de ser un grup pertanyent a tota la zona i no només a un municipi. Pel que actuen en les principals places dels municipis per les seves festes. A PLF hi fan cada Festa Major i Festa Petita, així com aparicions especials com a la cavalcada dels reis mags, al gener.