radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat El projecte pediàtric  “La visita comença a casa” es desplega a tota la Baixa Tordera

El projecte pediàtric  “La visita comença a casa” es desplega a tota la Baixa Tordera

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 592 0

El projecte, que fa unes setmanes  ha estat reconegut per l’Observatori d’Innovació en Gestió de Salut, va néixer a PLF fa 2 anys i els bons resultats de l’experiència han dut a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a desplegar-lo a la resta de CAP de salut que hi ha a la zona

Aquest projecte es basa en la comunicació entre el CAP i les famílies que permet l’autoavaluació de l’estat de salut dels infants i ajuda a fixar l’atenció requerida en els diferents moments evolutius de l’infant. Aquesta autoavaluació es fa amb un seguit de formularis amb l’objectiu de detectar anomalies congènites i adquirides; promoure un adequat desenvolupament físic, psíquics i social; adquirir hàbits saludables; i complementar el calendari vacunal vigent.

Així pocs dies abans de la visita, les famílies reben a casa,  per correu electrònic,  un enllaç a la pàgina Web  on els pares trien un  formulari que correspon a l’edat del seu infant. Un cop complimentat, el formulari s’envia a l’equip pediatric del CAP corresponent, tal i com explica Marta Azuara, infermera de pediatria del CAP de PLF.

[row]

[one_half]

És molt útil perquè així coneixem el nen abans que arribi a la consulta”

Marta Azuara, infermera CAP PLF

[/one_half]

[/row]

Aquest qüestionari recull les preguntes que habitualment es fan en les visites del programa “Infància amb Salut” entorn al desenvolupament psicomotor, alimentació o hàbits.

Amb aquests formularis, l’equip professional pot preparar i personalitzar la consulta, dedicant més temps als dubtes i a les qüestions on hi ha problemes. Els qüestionaris omplerts pels pares s’incorporen a la història clínica de l’infant i les famílies reben un document que recull tots els consells propis de l’edat de l’infant.

El programa s’ha desplegat primer a PLF, on ha tingut el procés de rodatge i d’implantació satisfactori, no només pels sanitaris, sinó que també pels pares.

Fins ara aquest programa només es feia a infants de PLF, però aquesta mateixa setmana aquest model d’atenció ha començat ja a funcionar al CAP Calella, al CAP Malgrat i al CAP Tossa.