radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Comarcal Aquest diumenge el VAMMA fa l’última neteja de fons marí de la temporada

Aquest diumenge el VAMMA fa l’última neteja de fons marí de la temporada

COMPARTEIX-HO
, / 814 0

Aquest estiu novament s’ha programat diverses trobades amb els Voluntaris de l’Alt Maresme pel Medi Ambient, el VAMMA, que s’han dedicat a extreure deixalles del fons marí, una de les activitats més vistoses d’aquesta entitat sense ànim de lucre de la comarca.

No tot són bones notícies, ja que la convocatòria de neteges ha anat minvant de manera incessant des de fa anys. De fet, l’any 2010 el VAMMA va realitzar neteges a Canet, Arenys, Santa Susanna, Blanes, Malgrat i Lloret, i enguany, només Arenys i Lloret mantenen el servei.

El membre i portaveu del voluntariat, Joan Basart, atribueix aquest fet a la crisi econòmica, assegurant que els ajuntaments ja no poden contractar el servei de neteja.

Les immersions van començar el passat mes d’agost a Arenys, on també se n’hi va fer una al setembre i aquest diumenge hi ha prevista la darrera, a la platja de Fenals, a Lloret de Mar.

Basart ha explicat com es durà a terme l’activitat i recordant que l’estat del fons marí va millorant any rere any. Tot i això ha explicat que hi han trobat matalassos, electrodomèstics de gran dimensió -com ara rentadores-, bateries d’embarcacions, mobiliari d’oficina… Amb això vol il·lustrar que la culpa de tot plegat no és només dels banyistes, que solen endur-se l’autoria de la contaminació martítima.

L’organització explica que a ¾ de 10 del matí es farà una explicació als voluntaris sobre les mesures de seguretat que cal prendre i l’objectiu concret de l’acció, i després de la immersió, que durarà uns 45 minuts, hi haurà un petit refrigeri per recuperar forces.

Per participar-hi és necessari portar l’equip immersió i tenir la titulació de busseig esportiu i la llicència federativa o assegurança en vigor.