radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Comarcal La Barretina Vermella cedeix a l’ajuntament el seu fons documental per evitar que es deteriori

La Barretina Vermella cedeix a l’ajuntament el seu fons documental per evitar que es deteriori

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 627 0

El mal estat de l’espai on fins ara es guardaven tots aquests documents ha motivat la direcció de la Barretina Vermella a signar un conveni amb el consistori malgratenc per tal que sigui l’Arxiu Municipal qui a partir d’ara, custodiï els 132 anys d’història de l’entitat en forma de fons documental. El membre de l’entitat malgratenca Joan Piña explica que s’ha de diferenciar entre tres tipus de donacions.

El conveni, formulat a través de la forma jurídica del ‘comodat’, pel qual es cedeix l’ús però no la propietat a l’ajuntament, conté una clàusula que impedeix retirar el material cedit a menys que l’entitat disposi dels mateixos mitjans per conservar-lo.

Aquesta clàusula vol evitar que juntes futures puguin retirar el material si no poden assegurar el correcte manteniment dels documents.

La Barretina no és la primera entitat que fa aquest pas, d’altres com ara el Centre Parroquial, la desapareguda TV de Malgrat, l’Associació de Dones, el Sindicat de Pagesos, ja ho han fet anteriorment i el fons d’aquestes entitats ja es guarden a l’Arxiu Municipal del carrer de Mar.

En aquests moments ja s’ha començat a indexar tot el material per poder-ne fer un inventari i un catàleg  per posar-lo a la disposició de la ciutadania per tal que es pugui consultar lliurement.

Foto de portada: Façana del local de l’Associació La Barretina Vermell