radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Cultura La Marxa de Torxes es farà, amb modificacions i amb autorització de la Conselleria d’Interior

La Marxa de Torxes es farà, amb modificacions i amb autorització de la Conselleria d’Interior

Cultura Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 885 0

La Marxa es farà com estava previst aquest dijous al vespre, segons ha informat de matinada La Roda. L’entitat cultural assegura haver aconseguit  l’aval i el permís de la Conselleria de l’Interior del govern català, ja que l’Ajuntament de PLF havia denegat el permís a finals del mes d’agost.

El consistori  argumentava  que enguany la marxa coincidia amb el  període electoral, amb la Festa Major i que amb la prohibició es volia evitar problemes de veïnatge.

La Roda, però, va engegar una campanya de suport a la Marxa en la que van participar els alcaldes d’ERC al Maresme, així com els principals dirigents de la candidatura de Junts pel Sí, com ara Raül Romeva o Lluís Llach. També hi van ser presents persones vinculades amb la cultura com Gerard Quintana,  Josep Maria Mainat o el cantant dels Buhos (formació que actuarà en aquesta Festa Major). Cal destacar en aquesta campanya, que ha estat ben present en els últims dies a la xarxa, el suport del regidor a Pineda i home fort d’Esquerra a nivell nacional, Pere Aragonés, que va acusar al govern de PLF d’actuar de forma absolutista i d’autoritarista .

Paral.lelament,  l’entitat va demanar permís a la pròpia Conselleria d’Interior del govern català per tal de poder fer la Marxa de Torxes el dia previst. Segons explica La Roda, la conselleria els ha concedit permís per fer l’activitat, un permís que hauria arribat aquesta setmana, just quan entitat i Ajuntament estaven començant negociacions per poder desencallar la Marxa i consensuar la seva realització.

Tot i el permís d’Interior, l’entitat assegura que vol respectar aquestes negociacions amb l’Ajuntament.

Per la seva banda el consistori assegura que no ha rebut cap comunicat del Govern, i afirma que es manté obert a negociar des del primer dia. El principal escull, segons el responsable de Governació, Rafael Cubarsí, és el recorregut que planteja La Roda per l’activitat.  El govern local no vol que la Marxa de Torxes passi a tocar dels Sopars a la Fresca, una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major. Cubarsí assegura que amb un canvi de traçat es garantiria la seguretat i la “Pau de la Festa Major” i es podria donar el permís del consistori. De tota manera el regidor explica que un permís d’interior mana per sobre de la voluntat del govern local.

Així la marxa es farà el proper dijous al vespre, tal i com estava previst, a l’espera de saber el recorregut definitiu.