radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Societat L’ajuntament denega el permís per celebrar la Marxa de Torxes a Palafolls

L’ajuntament denega el permís per celebrar la Marxa de Torxes a Palafolls

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1461 0

cartell2015_marxatorxesplfL’entitat cultural La Roda, vinculada a Esquerra Republicana de Catalunya, ha explicat que l’ajuntament de Palafolls ha emès un decret d’alcaldia on es denega el permís per la marxa, que s’havia de celebrar el 10 de setembre. Segons expliquen, el decret signat per l’alcaldessa accidental Dolors Agüera, al·lega dos motius bàsics per denegar el permís a l’activitat. D’una banda, el fet que coincideixi amb els actes de celebració de la Festa Major del nostre poble i, de l’altra, el consistori exposa que en edicions anteriors s’han produït incidents entre veïns.

El membre de l’associació La Roda Xavier Salicrú ha assegurat que aquestes incidents no han estat recollits ni per l’organització ni per la Policia Local, com apunta el consistori.

Segons ha explicat Salicrú, a dia 26 d’agost es va entrar un recurs per intentar que l’ajuntament es replantegi la situació i doni el seu consentiment per poder dur a terme la cinquena marxa de torxes per la independència a Palafolls.

L’acte s’ha cancel·lat amb el mateix sistema  al que ja va aplicar l’ajuntament per Setmana Santa, quan l’associació de veïns del barri de Sant Lluís es va quedar sense poder celebrar la seva processó, per la presència dels ex-legionaris. Per Salicrú no hi ha cap paral·lelisme amb aquella activitat.

La marxa, que estava programada pel proper 10 de setembre, revetlla de la diada de Catalunya, és un acte d’àmbit nacional que es fa simultàniament en diversos municipis per reivindicar la independència del poble català. De moment, queda en suspens la celebració de l’acte, a l’espera que l’ajuntament es pronunciï sobre el recurs presentant per l’organització.

A més, la d’enguany es durà a terme el dia abans de l’inici de la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya que seran el 27-S.

decret2

Decret d’alcaldia (2)

decret1

Decret d’alcaldia (1)

Al·legacions presentades per La Roda

Al·legacions presentades per La Roda