radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home General Tret de sortida a la Festa Major de Sant Bartomeu de Tordera

Tret de sortida a la Festa Major de Sant Bartomeu de Tordera

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 629 0

Des del cap de setmana passat són en marxa alguns dels actes que prèviament es duen a terme, com ara el concert de la revetlla de Santa Maria, però a partir d’aquest divendres es pot considerar que els actes de celebració són a ple rendiment.

Tordera afronta aquesta Festa Major amb dues gran novetats repecte edicions anteriors: d’una banda, l’avançament –en dies i franja horària- de l’acte de proclamació de l’hereu i la pubilla, que si bé fins ara es duia a terme el penúltim dia de festa major en el marc del ball de nit, enguany s’ha traslladat a la jornada central de festes, abans del correfoc i el pregó.

La regidora de festes Sílvia Català, explica que últimament havien detectat un descens de públic a l’acte de proclamació, cosa que ha motivat aquest canvi.

Una altra de les novetats és la implantació de la “Moguda dels 80”, un ball popular amb música dels anys 80 i 90, amb la finalitat de crear una oferta lúdica encarada a una franja d’edat que des del consistori, admeten, tenia poques alternatives.

Català també ha explicat que el pregoner d’enguany no serà, com havia passat en els darrers anys, una associació, sinó que s’ha decidit donar protagonisme a un reconegut músic torderenc, Diego Cortés.

Abans de tot això, aquest divendres es durà a terme el 17è cercatasques, amb els 500 tiquets ja exhaurits, i els concerts de barraques que portaran grups com Buhos o l’orquestra Diversiones, el diumenge.

 

Foto de portada: Xavier Llop