radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Política L’ajuntament de Palafolls convoca el primer ple ordinari del mandat aquest divendres

L’ajuntament de Palafolls convoca el primer ple ordinari del mandat aquest divendres

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 718 0

Tal i com es va aprovar durant el darrer ple municipal, de caràcter extraordinari i per establir les bases del funcionament consistorial els propers quatre anys, aquest  mes de juliol toca sessió plenària.

Un dels punts a tractar en el ple de demà serà la delegació de competències del ple en la Junta de Govern Local, formada únicament per membres de l’equip de govern. Aquesta qüestió s’havia d’aprovar durant el ple anterior, però va quedar aplaçat a petició dels partits de l’oposició, que consideraven que s’havia de reformular la proposta, al·legant que l’oposició quedava relegada a un segon pla i perdia accés a la informació.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va acceptar la pròrroga per estudiar de nou aquest punt, justificant que, en part, la fugida del secretari hauria pogut precipitar la proposta.

Per la seva banda, el cap de llista d’ERC, insistia en la pèrdua de poder de l’oposició, assegurant no estar gens d’acord amb les delegacions a la junta de govern.

El cap de llista del PP palafollenc, Óscar Bermán, assegurava que amb la proposta feta es limitava la tasca del ple, i que no hi hauria debat ni informació.

Els nouvinguts al ple, Ciutadans, espereven poder tenir més participació al ple, com explica el regidor Martí Victòria.

A banda d’aquest punt, també es porta al plenari l’aprovació definitiva del projecte executiu de la rotonda d’accés al barri de Sant Lluís, i altres qüestions urbanístiques relacionades amb un canvi de qualificació en tres parcel·les de Ciutat Jardí.

El sisè punt de l’ordre del dia recull tres de les propostes coincidents als programes electorals de tots els partits polítics municipals: el cobriment de la pista poliesportiva adjunta al Palauet, un estudi valoratiu, de priorització i situació actual dels carrers del municipi i els sistemes de finaçament dels serveis d’electricitat i aigua potable, i la creació d’una comissió de bones pràctiques polítiques i transparència. La sessió, que també aprovarà el calendari de festes locals per l0any 2016, acabarà amb la primera ronda de precs i preguntes, oberta al públic, del mandat.

La sessió plenària començarà a les 8 del vespre aquest divendres, 17 de juliol, i es podrà seguir en directe a través de Ràdio Palafolls, al 107.7 de la FM o a través d’internet, a www.radiopalafolls.cat