radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Dues famílies palafollenques participen al programa Vacances en Pau

Dues famílies palafollenques participen al programa Vacances en Pau

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 934 0

Es tracta d’un projecte humanitari de caire solidari que anualment porta a casa nostra a nens i joves sahrauís per passar els mesos d’estiu. Mica en mica han anar arribant els vuit infants sahrauís que participen aquest any de la iniciativa Vacanes en Pau a l’Alt Maresme i que estan repartits entre els municipis de Palafolls, Malgrat, Calella, Pineda, Tordera i Santa Susanna.

Al nostre municipi, un parell de famílies acullen aquests infants vinguts des de l’assentament per a refugiats situat a Tindouf, durant els mesos de juliol i agost, amb l’objectiu d’allunyar els nens i nenes dels durs estius al desert.

Segons ha explicat el portaveu de l’associació Malgrat amb el Sàhara, Josep Gelpí, aquest proper diumenge el programa celebra a Vilafranca del Penedès la tradicional trobada amb tots els infants, uns 500 aproximadament, que durant els mesos d’estiu s’allotgen a cases de famílies catalanes. Aquest acte, la “festa central” serveix  com a retrobament per als infants, que solen tenir amics o familiars acollits per famílies d’altres punts de la geografia catalana, i també per compartir opinions i experiències entre les famílies acollidores.

L’acte també serveix enguany com a reivindicació dels organitzadors, que any rere any denuncien la situació del poble sahrauí i la ocupació que pateixen i que els obliga a viure en camps de refugiats en condicions extremes.

La programació d’aquesta activitat és ben variada, des d’un photocall que dona la benvinguda als assistents, una performance d’agermanament,  tallers i jocs tradicionals que organitzaran els esplais locals fins a actuacions teatrals, de dansa i circ.