radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Societat Superat el primer dia de les proves de Selectivitat

Superat el primer dia de les proves de Selectivitat

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 857 0

Els nervis i les corredisses són sempre inevitables abans dels primers exàmens, que els 34 estudiants palafollencs ja han afrontat aquest dimarts. Les proves d’accés a la universitat seguiran posant a prova els coneixements dels estudiants que enguany han acabat els seus estudis de batxillerat.

Una de les tutores de 2n de Batxillerat de l’institut del nostre municipi, Jezabel Palacios, ha assegurat que tot i la pressió que tenen els alumnes, un cop surten dels exàmens veuen que no n’hi havia per tant.

Tot i això, des de l’institut els preparen per afrontar aquestes proves tant decisives pel futur acadèmic dels estudiants.

Durant el dia d’avui els futurs universitaris s’han examinat de català i castellà en les proves comunes a totes les modalitats. Algunes de les preguntes en aquests exàmens han estat sobre els textos d’autors com Luis Sepúlveda, Miquel Barceló i Maria Àngels Anglada.

En Toni i l’Aleix, dos estudiants de PLF, que afirmen que els nervis han crescut a mesura que s’acostava l’hora de les proves, tot i que l’examen de castellà ha estat assequible.

En alguns casos encara els falten 7 exàmens que s’aniran fent matí i tarda fins dijous. De fet, demà posaran a prova els coneixements d’història o filosofia i llengua estrangera, a part dels exàmens d’especialitat.

A nivell català s’examinaran 32 mil alumnes, un miler més que l’any passat.  Tots ells fan les mateixes proves a la mateixa hora i un tribunal aliè al centre educatiu s’encarrega de corregir les proves.

El divendres 26 de juny es donarà a conèixer el resultat de les proves, que farà mitjana amb el Batxillerat i permetrà saber si es té la nota de tall necessària per matricular-se en els estudis universitaris  escollits a la preinscripció universitària.

Els qui no ho aconsegueixin, tindran una segona opció al setembre, quan es tornen a fer les proves.