radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Comarcal L’alpinista blanenc Jordi Tosas explicarà l’experiència viscuda al Nepal

L’alpinista blanenc Jordi Tosas explicarà l’experiència viscuda al Nepal

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 3450 0
Jordi Tosas al Nepal 6

Efectes del terratrèmol. Foto: Seb Montaz

Jordi Tosas serà aquest diumenge a Blanes, on oferirà una xerrada informativa per conscienciar la població de la situació actual del Nepal, després que els terratrèmols dels últims mesos hagin causat la mort de més de 8.000 persones i més d’un milió i mig de cases han quedat completament destruïdes pels moviments terrestres.

Aquesta trobada també vol recolzar el poble nepalès, de manera que es recolliran tot tipus d’ajudes i donacions que els assistents vulguin aportar, i que es faran arribar a les persones que treballen activament sobre el territori afectat.

Tosas ha arribat a terres catalanes ara fa pocs dies, després de passar tres setmanes al Nepal, on tenia previst iniciar, juntament amb Kilian Jornet, un projecte a l’Everest. El terratrèmol es va produir pocs dies abans de començar aquesta aventura, de manera que van decidir aplaçar-la i posar els seus esforços en ajudar als habitants de la zona, oferint el seu coneixement del territori.

Així, a la xerrada Tosas explicarà que una de les primeres accions que van fer va ser la de localitzar cadàvers amb el GPS a la vall de Langtang, una zona molt popular entre els qui practiquen senderisme, per poder facilitar aquesta informació als grups de rescat de França i Israel, així com també a l’equip de la Guàrdia Civil. Després, coordinats amb la ONG francesa ACTED, van dedicar molts dies a caminar i anar obrint camins en zones remotes i convèncer a la població que podien baixar a les valls per cercar aliments i el material d’aixopluc que distribuïa Nacions Unides, així com d’altres organitzacions.

La xerrada tindrà lloc al Camping La Masia aquest diumenge a partir de les 11 del matí.
Foto de portada: Seb Montaz