radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Política Eleccions Municipals 2015 ICV-EUiA proposa la creació d’un Síndic de Greuges i que les taxes es paguin segons la renda

ICV-EUiA proposa la creació d’un Síndic de Greuges i que les taxes es paguin segons la renda

COMPARTEIX-HO
, / 639 0

Aquesta figura s’encarregaria de defensar els interessos dels ciutadans davant de l’administració local, emmirallant-se de les feines que fa el Síndic de Greuges català o el de Barcelona. També volen descentralitzar les oficines d’atenció ciutadana, que actualment estan dins l’edifici de l’Ajuntament.

És una de les propostes dels ecosocialistes que  volem impulsar la participació de la ciutadania a la pressa de decisions del consistori. Ho vol fer amb un seguit de propostes com  la creació de diversos consells de participació  amb els que redactar un Pla d’Acció Municipal. També volen que part del pressupost s’elabori amb la participació directe dels palafollencs.

També creuen que cal incentivar les audiències públiques on es donin a conèixer el tancament dels pressupostos o les iniciatives que aniran a ple.

Dins l’apartat de transparència, proposen crear un portal web sobre la gestió i la contractació pública.

També creuen necessària la creació i promoció d’una Carta de Serveis Municipals en la que s’expliqui a la ciutadania quins serveis ofereix el municipi, el seu cost i el seu impacte sobre el poble.

ICV-EUiA també proposen que els preus públics i taxes municipals, com el preu de les escoles bressol, escola de música o la piscina municipal, s’adeqüin a la capitat de renda dels palafollencs