radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Xavier Crespo dimiteix com a diputat un mes abans del seu judici pel cas Clotilde

Xavier Crespo dimiteix com a diputat un mes abans del seu judici pel cas Clotilde

COMPARTEIX-HO
, / 1844 0

L’exalcalde de Lloret de Mar (Selva) i diputat de CiU al Parlament, Xavier Crespo, ha renunciat a la seva acta de diputat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’hagi citat per jutjar-lo pel cas ‘Clotilde’ de suposada corrupció urbanística.

Crespo ha dit que ara se centrarà en la seva defensa, assegurant que és innocent.

Crespo s’enfronta a dos anys i mig de presó i 17 d’inhabilitació per, suposadament, afavorir l’empresari rus Andrei PEtrov, presumpte integrant de la màfia russa, en un projecte urbanístic del municipi. En el seu escrit de qualificació previ al judici, els fiscals anticorrupció José Grinda i Fernando Bermejo sol·liciten també per a Crespo una multa de 831.600 euros i que retorni els suborns que presumptament va rebre de la trama. També demanen per al llavors regidor d’Urbanisme, Josep Valls, dos anys i tres mesos de presó.

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha fet costat a Crespo, ha elogiat la seva decisió i l’ha comparat amb la intenció del diputat del PSC Daniel Fernández, jutjat pel ‘cas Mercuri’ de Montcada i Reixac, que inicialment va demanar només la suspensió dels seus drets com a diputat, i no pas la renúncia definitiva a l’acta.

 

Foto de portada: ABC