radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Cultura El cicle de passejades Palafolls Pas a Pas proposa conèixer l’horta propera

El cicle de passejades Palafolls Pas a Pas proposa conèixer l’horta propera

COMPARTEIX-HO
, / 855 0

Aquest diumenge arriba la segona caminada popular inclosa dins el cicle Pas a Pas, nascut amb la voluntat de fer petites excursions dins el terme municipal acompanyades d’explicacions d’un guia naturalista.

L’àrea de Medi Ambient de PLF no ha escollit aquesta data en va, sinó amb una voluntat ben marcada. L’arribada de la primavera fa que els camps de conreu llueixin com no ho fan en cap altra època de l’any. El tècnic de medi ambient Oriol Bassa ha explicat que la sortida, que serà a diumenge a les 9 del matí a l’església de Santa Maria, servirà per descobrir les explotacions agrícoles palafollenques i algunes de les espècies que s’hi conreen.

Al nostre municipi s’hi conreen fins a 25 espècies diferents, i un centenar de varietats. La primavera també és un època on els animals també surten, de manera que els assistents podran gaudir del cant dels ocells que viuen a l’entorn natural de Palafolls.

Les caminades van sempre acompanyades d’un guia naturista, que dóna explicacions sobre el tema central de la caminada, ja sigui la flora, la fauna, els usos i aprofitament de l’aigua, etc. Però no és l’únic que hi intervé, sinó que aquestes excursions s’acaben convertint en espais on els participants comparteixen experiències, coneixements i dubtes.

L’organització recomana portar aigua, gorra, crema solar calçat còmode i esmorzar.

Després d’aquesta passejada, el cicle s’atura per deixar passar la calor, i es reprendrà el 20 de setembre, amb caminada que porta per nom “Resseguint l’extraordinari viatge d’una gota d’aigua”, que ja s’ha fet altres anys i ha despertat molt d’interès.

La primera de les caminades es va dur a terme el passat mes de març i portava per títol Guaites del segle XXI. Tot i l’amenaça de pluja, hi van assistir una setantena de persones.