radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDijous, 20:00 -20:15

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home General Apronis celebra 30 anys de presència a PLF amb una exposició al MiD

Apronis celebra 30 anys de presència a PLF amb una exposició al MiD

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 687 0

Durant tot aquest mes d’abril les parets de la sala  d’exposicions del MiD acullen una exposició retrospectiva de la tasca d’inserció social que desenvolupa la Fundació Aspronis a la nostra localitat. Ho fa focalitzant-la en el Centre de Pinya de Rosa, que l’any passat va celebrar el seu 30è aniversari a la nostra vila.

Es tracta d’un centre amb 8 places de centre de dia i 46 places de residència per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport extens i generalitzat.

El Pinya de Rosa, que es troba a la Glorieta del Doctor Turner,  ofereix atenció diürna de rehabilitació i atenció assistencial a persones amb discapacitat intel·lectual i, com a residència, ofereix allotjament, manutenció i l’atenció especialitzada que cada usuari.

L’exposició de fotografies, inaugurada dissabte, vol explicar i donar constància de la tasca que ha fet aquest centre en els seus primers 30 anys al nostre municipi.

Ara com ara, l’entitat té com a principal projecte la construcció d’una nova residencia al nostre municipi, més gran i adaptada a les necessitats i noves tecnologies. L’ajuntament ja té a punt un terreny per cedir-li prop del camp de futbol, però la crisi ha aturat el projecte.

Aspronis és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de la comarca de la Selva i l’Alt Maresme.

L’entitat compta amb l’Associació Aspronis, que actua com a eina de conscienciació de la societat; la Fundació privada Aspronis que gestiona els serveis assistencials de l’entitat, i la Fundació Privada EL VILAR que ofereix serveis laborals i de formació prelaboral a les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 2 de maig, té com a objectiu mostrar en imatges la tasca desenvolupada al llarg dels anys a Palafolls i la comarca.