radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Un intent de robatori de coure deixa a les fosques mig barri de St Lluís

Un intent de robatori de coure deixa a les fosques mig barri de St Lluís

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 881 0

Els intents de robatori de cablejat de coure a l’enllumenat públic de PLF ha deixat a les fosques algunes zones del barri de Sant Lluís durant uns dies. Segons informa l’ajuntament, els culpables de tot plegat són els intents de robatori del cablejat de coure que contenen les faroles de la xarxa d’enllumenat públic, tal i com ha explicat el regidor d’Urbanisme de l’ajuntament de PLF, Josep Rueda.

L’àrea més afectada ha estat la del camí peatonal de la passera, ja que els punts més vulnerables són sempre els que estan més aviat aïllats del nucli urbà. On també han estat uns quants dies sense llum la plaça Joan Huix, entre d’altres.

Per tal de prevenir aquest robatoris, l’ajuntament de PLF va decidir recobrir d’espuma l’interior de les faroles, una espuma que impedia l’accés als cables i que volia evitar que els lladres se l’enduguessin. Veient que no se’l podien endur, van decidir tallar, un per un, els cables de cadascuna de les faroles, fet que finalment ha provocat que aquesta zona hagi estat uns dies sense llum. Segons l’ajuntament, eren aquests talls els que feien saltar la xarxa elèctrica.

Els treballs per tornar a unir aquests cables són molt laboriosos, ja que suposen treballar-los un per un, però segons ha explicat Rueda, avui ja haurien d’estar totes les faroles en funcionament.

El mes de març va ser Malgrat de Mar qui va haver de reposar més de 1.000 metres de cablejat de coure, ja que van robar en diferents zones del municipi, com ara el parc infantil Francesc Macià, la rotonda de Mas Bages, el parc dle Castell i el Passeig de Mar.