radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Policial - Judicial Xerrada sobre seguretat per a veïns d’urbanitzacions i cases aïllades

Xerrada sobre seguretat per a veïns d’urbanitzacions i cases aïllades

COMPARTEIX-HO
, / 763 0

El passat dissabte es va fer al Cim Miralles de Ciutat Jardí una nova xerrada sobre seguretat. En aquest cas la trobada, dirigida a veïns de St. Genís i de les urbanitzacions properes com Ciutat Jardí, Mas Reixach i Mas Carbó, volia aprofundir en els principals consells de seguretat per a persones que viuen en urbanitzacions, cases aïllades o allunyades de nuclis urbans.

La trobada va reunir més d’una 20a de veïns que van estar atents a les explicacions d’un caporal de la policia local entorn a les mesures de seguretat que es recomana disposar en aquest tipus d’immobles ja sigui per evitar robatoris o també ocupacions. Cal tenir present que moltes de les cases de les urbanitzacions són 2a residències i corren el risc de ser tant robades o ocupades quan els seus propietaris estan absents.

La Xerrada, també es fa fer pinzellades a la seguretat a l’interior del domicili, garatges, quan els veïns marxen de vacances, com altres consells de seguretat personals, com per exemple evitar estafes, com actuar en operacions amb caixers automàtics, o la circulació dels vehicles, la venta de loteria o el canvi de bitllets falsejats.

Entre les recomanacions bàsiques hi ha la instal.lació d’una alarma i que estigui connectada sempre, tant quan no hi hagi ningú a la casa, com quan els habitants estiguin dormint.

A banda de la xerrada els veïns també van poder fer preguntes a l’agent que feia l’explicació.

Aquesta és la 3a xerrada de seguretat que s’ha fet en l’últim mes; les altres dues, més centrades en la seguretat de la gent gran, es van fer al casal de l’avi del centre i de St Lluís.