radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDivendres, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
L’institut de PLF organitza activitats pels 70 anys de l’alliberament de presos a Auschwitz
, / 1263 0 0

L’institut de PLF organitza activitats pels 70 anys de l’alliberament de presos a Auschwitz

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Cultura L’institut de PLF organitza activitats pels 70 anys de l’alliberament de presos a Auschwitz

La primera de les activitats serà aquest dimecres al matí, amb la visita dels fills de dos ex-deportats del camp de concentració de Mauthausen, a Àustria, que oferiran una xerrada als alumnes de l’institut per tal de fer més proper els fets que van tenir lloc durant el nazisme.

L’acte de demà començarà a la sala d’actes de l’institut Font del Ferro amb la projecció del documental “Nit i Boira”, que durarà uns 30 minuts i després es donarà pas a la xerrada dels fills dels deportats de Mauthausen, un dels camps de concentració alemany de l’època del nazisme. La professora de socials de l’Institut, Vanessa Agüera, explica que molts espanyols, fugint de la guerra civil, van acabar en camps de concentració nazi.

Després de l’explicació, s’obrirà un torn obert de preguntes per tal que els alumnes puguin expressar les seves inquietuds. La xerrada està dirigida als alumnes de 4t d’ESO, que al llarg d’aquest trimestre estan treballant la Segona Guerra Mundial i les conseqüències polítiques i socials que va tenir al món. Tot i això, hi pot assistir tothom que estigui interessat en conèixer el testimoni de les víctimes del nazisme en aquest camp de concentració austríac. Això sí, cal que els interessats en assistir-hi facin una  reserva prèvia al telèfon de l’institut, el 93.765.22.23.

Vanessa Agüera, ha explicat que l’associació amical de Mauthausen ofereix xerrades divulgatives per fer veure als estudiants que el que tenen als llibres va succeir de debò. L’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, és l’associació que agrupa als exdeportats republicans dels camps de concentració del nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.

La xerrada amb els membres de l’amical de Mauthausen, recordem, serà aquest dimecres a 2/4 de 12 del matí a la sala d’actes de l’institut Font del Ferro de Palafolls.