radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
, / 698 0

Malgrat de Mar celebrarà els funerals a l’Arxiu durant dos mesos

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home General Malgrat de Mar celebrarà els funerals a l’Arxiu durant dos mesos

El motiu és que reformen el presbiteri de l’Església, cosa que impossibilita que s’hi segueixin celebrant aquestes cerimònies de manera temporal. Aquests treballs obliguen a traslladar els enterraments a la sala d’actes de l’Arxiu Municipal, al carrer de Mar. Tots els funerals a celebrar-se entre setmana  i fins el juny s’hauran de fer en aquesta sala.

En canvi els funerals i les misses del cap de setmana es faran dins el temple, que s’adequarà i es netejarà cada cap de setmana per poder acollir aquestes celebracions. El Bisbat de Girona i la Parròquia han signat un acord de col·laboració pel qual es duran a terme aquestes obres de reforma, en les que també s’hi contempla la col·locació d’un nou altar major i un nou ambó –el lloc des d’on es fan les lectures dels textos bíblics.

Segons explica l’Ajuntament de Malgrat, el nou altar que es col.locarà a l’església de la localitat procedeix de l’església parroquial del barri gironí del Mercadal. Es tracta d’un altar  de pedra de 3 metres de llarg i 1,20 metres d’amplada amb un estil geomètric i auster. Per la seva banda, el nou ambó està fet amb planxa d’acer i peces de pedra.

A banda d’aquests nous elements, les obres també preveuen substituir el paviment del presbiteri per un de pedra natural i modificar l’actual tarima elevada, reduint la seva amplada. També es faran més amples els graons frontals d’accés al presbiteri.

Aquesta obra està valorada en més de 32 mil euros i es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Tot i que els funerals d’entre setmana es faran a l’arxiu, les misses diàries es faran en una capella dins la pròpia església, sense que els efectes de les obres molestin al seu desenvolupament.