radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDimarts, 20:00-20:15
Home Comarcal Podem, Procés Constituent i un grup d’independents es presentaran junts a les eleccions a Blanes

Podem, Procés Constituent i un grup d’independents es presentaran junts a les eleccions a Blanes

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 867 0

Des del passat desembre, militants d’aquests partits estan treballant per tal de presentar-se plegats en una llista a les eleccions municipals en un grup d’electors.

Ara s’està confeccionant la llista electoral que es presentarà a mitjans d’aquest mes sota el nom d’Agrupació Blanenca d’Electors, Batega per Blanes.

Ja el passat mes de desembre es va presentarà la ciutat la intenció de crear una unió de forces seguint la candidatura Guanyem Barcelona que encapçala Ada Colau i que agrupa diferents formacions polítiques sota una mateixa llista electoral. Aquella reunió va servir per aglutinar esforços amb diferents militants de Podem i de Procés constituent  i independents.
La previsió era denominar-se Giuanyem Blanes, però la marca no es podia utilitzar, ja que estava registrada per una persona aliena al partit. Finalment s’ha triat aquest  nom d’Agrupació Blanenca d’Electors, Batega per Blanes.

La direcció General de Podem va decidir no presentar-se a les municipals sota les sigles del partit, tot i que deixava la porta oberta als seus militants d’integrar-se en candidatures independents o com a grups d’electors, com és el cas de Blanes.

Com en el cas de BCN, també es van tenir contactes amb ICV-EUiA, però al final els ecosocialistes aniran al costat del Partit Pirata.

A l’Ajuntament de Blanes hi ha 4 partits amb representació; PSC, CiU, ICV-EUiA i PP. A banda d’aquestes formacions, als comicis també hi concorreran ERC, la CUP i el recent creat  grup d’electors.

Blanes al Dia