radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Una 70a de cavalls participaran diumenge als Tres Tombs de PLF
, / 737 0 0

Una 70a de cavalls participaran diumenge als Tres Tombs de PLF

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Una 70a de cavalls participaran diumenge als Tres Tombs de PLF

Com ja és tradicionals, el primer diumenge de març es celebra a PLF el St. Antoni Abad, el patró dels animals.

La Puput compta que una 70a de cavalls participin de la trobada que s’iniciarà a les 9 del matí a la Porta del Cel. Allà els cavallistes gaudiran d’un esmorzar just abans de començar una cercavila pel poble. El recorregut es variarà un pèl respecte altres anys. En concret recorrerà la Riera de la Burgada, seguirà per Ramon Turró i Av Costa Brava fins a l’església.

Es calcula que cap a 1/4 de 12 el mossèn de PLF beneirà  totes les bèsties que s’hi acostin, ja siguin els cavalls vinguts de fora com les mascotes que ho vulguin. David Alenyà, membre de la Puput explica que poc a poc s’està recuperant la tradició de beneir els animals domèstics, tal i com es feia abans.

Acabada la benedicció fora de l’església, els cavalls i animals participants faran els tradicionals tres tombs al voltant dels carrers del centre de la vila.

En la celebració dels tres tombs a PLF, el màxim atractiu són els cavalls que desfilen pels carrers del municipi. Si anys enrere els cavalls eren dels pagesos locals, enguany la mecanització del camp ha fet que l’ús d’aquest animal a les tasques agrícoles hagi desaparegut. Així els cavalls que venen, són de fora. Per garantir que puguin venir  el màxim possible hi ha un calendari de celebracions del St Antoni a es poblacions properes, per tal de no coincidir. A PLF sempre és el 1r diumenge de Març.

Com cada any la diada acabarà amb un àpat popular. Un dinar que es farà  a la gespa de la Plaça de Joaquim Ruyra, davant del casal de l’avi.

El preu del tiquet és de 10€ i es pot comprar al Forn de Pa de Sta Maria.

La celebració del St Antoni alterarà tant l’estacionament com la circulació de vehicles al centre de PLF. La Policia Local recomana està atents a la senyalització especial que comunica les limitacions per la celebració d’aquesta festivitat.