radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Esports Xavi Marina guanya la prova al Cercle Polar Àrtic

Xavi Marina guanya la prova al Cercle Polar Àrtic

Esports

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 729 0

 

El blanenc s’ha proclamat guanyador de la cursa Ultra Rovaniemi 150 en aquesta ciutat finesa després d’acabar en primera posició la prova disputada aquest passat cap de setmana al Cercle Polar Àrtic. La competició d’ultra fons consistia en fer un recorregut de 150 km sense parar, i el corredor blanenc l’ha cobert en un temps de 27 hores i 15 minuts després que la sortida es va fer el matí de dissabte passat.
Per superar aquesta nova prova ha hagut de suportar temperatures de fins a -27ºC arrossegant durant tot el trajecte un trineu on hi portava tot el material obligatori que es contempla en el reglament.
La Rovaniemi és una prova d’autosuficiència que serveix per classificar-se per a la Idiatarod Trail Invitational, que es reconeix per ser una de les curses d’hivern més difícils del món.  En aquesta nova edició de la Rovaniemi han participat atletes de 20 nacionalitats diferents que van sortir i arribar des d’aquesta localitat finesa després de recórrer una pista on es barregen camins, carreteres i fins i tot un riu congelat i llacs.
Aquest 2015 ha estat el segon any consecutiu en què Xavi Marina ha viatjat a terres del Cercle Polar Àrtic. L’any passat es va classificar a la segona posició de la Cursa Ice Ultra que també es disputa sota unes duríssimes condicions, amb etapes que tenien recorreguts de 50 km i de 90 km.